Doclogic Nieuws

Einde ondersteuning op Decos D4/D5

[fa icon="clock-o"] 9-6-16 13:48 [fa icon="user"] Richard Dobbe [fa icon="folder-open'] JOIN

upgrade-d5-naar-join.png

Met ingang van 1 januari 2017 stopt Decos (en wij dus ook) met de ondersteuning voor Decos D5/D4. De reden hiervoor is dat dit product niet meer marktconform is, niet de laatste beveiligingsupdates heeft en niet meer voldoet aan de juiste standaarden.

Met de huidige versie van het zaaksysteem / document management systeem, JOIN zet je ook de weg open voor nieuwe oplossingen. JOIN is al geruime tijd (kosteloos) beschikbaar.

Hoe kun je overstappen?

  • Optie 1: Je kunt zelf de upgrade uitvoeren. Je kunt de benodigde software en instructies kosteloos ophalen uit het klantportaal van Decos. Heb je hulp nodig, dan helpen wij je graag met de techniek, de configuratie of de instructies aan collega’s.
  • Optie 2: De upgrade door Doclogic laten begeleiden. Samen maken we een realistische planning om op een verantwoorde manier de huidige versie te implementeren.
  • Optie 3: U kunt de overstap naar JOIN in de cloud maken.

Als wij afspraken over de geplande overstap kunnen maken, blijft Decos ondersteuning bieden gedurende de migratie. 

Upgrade door Doclogic bestaat uit:

  • Installatie nieuwste versie JOIN door technisch consultant op testomgeving - 1 dag
  • Workshop nieuwe interface voor kerngebruikers door een functioneel consultant - 1 dag
  • Werkplek begeleiding op locatie voor eindgebruikers - 1 dag
  • Health check: optimalisatie inrichting en doorvoeren aanpassingen - 1 dag
  • Installatie nieuwste versie JOIN door technisch consultant op productie omgeving - 1 dag

Speciale aanbieding

De eenmalige kosten voor het upgrade pakket bedragen € 4.750 (excl. BTW en inclusief reis – en verblijfkosten, indien je voor vrijdag 23 december 2016 een bestelling bij ons plaatst. Zoals je weet is ons regulier consultancy dagtarief € 1.040,-.

Meest gestelde vragen

Wat wijzigt er?
Per 1 januari 2017 stopt onze ondersteuning voor Decos D5, Decos D4 en Decos Post. Dit betekent dat Decos vanaf dat moment incidenten in deze software niet meer zal behandelen. Incidenten die een oorzaak hebben in de software (waarvoor een patch nodig is) kunnen zij inmiddels al niet meer behandelen. In de ‘servicelevel agreement’, de SLA, is vastgelegd dat Decos voor oudere versies van producten nog maximaal zes maanden software updates (patches) uitbrengt. Die periode is al ruimschoots verstreken voor alle productversies voorafgaand aan JOIN en dus ook voor Decos D5, Decos D4 en Decos Post.

Voor overige incidenten, die een oorzaak hebben in configuratie of functionele inrichting, stopt nu dus ook de ondersteuning.

Waarom moet ik upgraden?
De producten waar wij de ondersteuning van stoppen, lopen inmiddels achter op de markt. De informatievoorziening ontwikkelt zich snel. Inmiddels gebruiken we nieuwere versies van operating systemen, databases en koppelvlakken; we ondersteunen nieuwere standaarden en we bieden nieuwe manieren om efficiënter te werken. Terecht verwacht de markt van ons dat we blijven innoveren en doorontwikkelen en ook voor jullie organisatie is het van belang dat jullie bijblijven. Decos adviseert haar klanten altijd de meest recente versie te gebruiken.

Wat betekent het voor mijn eindgebruikers, hebben ze bijvoorbeeld een training nodig?
In feite is JOIN Zaak & Document Decos D5 in een nieuw jasje. Uiteraard zijn er wijzigingen aangebracht, maar deze zijn gemaakt met het oog op intuïtief werken. Het wordt dus alleen maar makkelijker en jouw medewerkers hebben daarom geen training nodig.

Is er een standaard stappenplan beschikbaar?
Ja, er zijn upgrade pakketten beschikbaar om van Decos D5 naar JOIN te gaan. Voor meer informatie over deze upgrade pakketten kan je contact met ons op nemen.

Waar vind ik meer informatie?
Meer informatie over het upgraden van D5 naar JOIN vind je hier

New Call-to-action

Richard Dobbe

Written by Richard Dobbe

“Ik bepaal graag samen met u de mogelijkheden die het beste passen bij uw ambities en budget” Salesprofessional verantwoordelijk voor advisering en sales van ons volledige producten- en dienstenportfolio.

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: