Het principe van het inloggen met één account en daarmee toegang hebben tot diverse applicaties in het bedrijfsnetwerk bestaat al enige jaren en wordt ‘Single Sign On” (SSO) genoemd. Echter, hoe zit het met bedrijfsapplicaties die in de Cloud draaien, zoals Office 365 en hoe bescherm je als organisatie de veilige toegang tot informatie in deze Cloud? 

Met ADFS kan men veilig en snel met één inlogaccount inloggen in alle applicaties binnen het bedrijfsnetwerk, maar ook in de Cloud. Dus van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Automatisch en veilig in Decos JOIN.

ADFS is de afkorting voor Active Directory Federation Services. ADFS is een door Microsoft ontwikkelde softwarecomponent, die gebruik maakt van de Active Directory (AD). Binnen organisaties wordt de Active Directory gebruikt om centraal gegevens van gebruikers, zoals functie, mailadres, kamernummer en rechtstreekse telefoonnummers, te beheren. 

WAT HOUDT DE JOIN MODULE ADFS NOU PRECIES IN?

Decos JOIN maakt ook gebruik van een database/AD voor authenticatie, zodat een organisatie slechts op één plek haar gebruikers hoeft te registreren. Met andere woorden, gebruikers moeten met hun bestaande inlognaam en wachtwoord zowel binnen als buiten het eigen netwerk kunnen inloggen op een Microsoft Office 365 Cloud omgeving. 

Van binnen naar buiten: Draait JOIN in de Cloud, maar is het gebruikersbeheer binnen het eigen bedrijfsnetwerk georganiseerd? Dan kan er met ADFS automatisch worden ingelogd in JOIN, zodat maximale veiligheid is gewaarborgd.

Twee-factor authenticatie met de JOIN ADFS Module

Met de JOIN ADFS Module wordt tevens de mogelijkheid geboden om voor JOIN gebruik te maken van 2-factor authenticatie. Dit betreft een authenticatie methode waarbij je als gebruiker succesvol 2 stappen moet doorlopen om aangemeld te worden op het Decos portaal, waarvoor normaliter slechts ingelogd dient te worden met gebruikersnaam en wachtwoord. Op deze wijze kan JOIN dus extra veilig worden benaderd.

Inloggen via ADFS met Twee Factor Authenticatie

 

ADFS IS EEN VEILIG IDENTIFICATIEMIDDEL

ADFS maakt het mogelijk om binnen de organisatie op een volledig betrouwbare en gebruiksvriendelijke wijze te kunnen inloggen (authenticatie) in applicaties die in de Cloud, dus “buiten” draaien. Tevens stelt het gebruikers die bijvoorbeeld thuiswerken, in staat om veilig in te loggen in applicaties in het bedrijfsnetwerk, die dus “binnen” draaien. In beide situaties wordt SSO (Single Sign On) ondersteund. Zodat een gebruiker zich niet bij iedere applicatie, of iedere sessie opnieuw dient aan te melden.

ADFS-SSO-JOIN-Cloud (Met nieuwe edge logo)

EXTRA VOORDELEN DECOS JOIN ADFS MODULE

  • Single Sign On voor Decos JOIN met Google Chrome mogelijk
  • Single Sign On voor Decos JOIN met Mozilla mogelijk
  • Single Sign On voor Decos JOIN met Safari mogelijk
  • ADFS kan gecombineerd worden met Microsoft Azure AD 
    (voor organisaties die de Active Directory ook in de Cloud draaien)

Geschikte browsers voor JOIN ADFS

Microsoft zal per 1 juli 2020 Internet Explorer 11 (IE11) niet meer te ondersteunen, behalve voor belangrijke beveiligingsupdates. Leverancier Decos Information Solutions volgt met JOIN-oplossingen altijd de nieuwste ontwikkelingen. Daarom is besloten om eveneens per 1 juli 2020 geen ondersteuning van JOIN-oplossingen te bieden via de browser IE11. De reden hiervoor is dat JOIN mogelijk niet meer optimaal functioneert binnen IE11.

Overzicht van de geschikte browsers die ADFS in combinatie met JOIN ondersteunen:

001-chrome 004-safari 002-firefox 005-opera Microsoft Edge  

Volg ons ook op: