Doclogic Blog

Heb je een minute? De vier grootste struikelblokken van ad-hoc vergaderen

Een last-minute vergadering of even snel een overleg tussendoor. Dagelijks hebben we hier mee te maken. Deze vergaderingen vreten kostbare energie en gaan ten koste van de productiviteit. Maar vaak laten we dit gewoon toe of herkennen we een slechte vergadering niet. Daarom delen wij in dit artikel de vier grootste struikelblokken van ad-hoc vergaderen. 

Dit zijn dé Papierloos Vergaderen trends voor 2018

Tweeduizend-achttien, Maar liefst acht jaar na de introductie van de iPad, veertien jaar na de eerste e-reader en 25 jaar na de introductie van het internet in Nederland. Nieuwe technologieën volgen elkaar in hoog tempo op, maar in hoeverre hebben deze technologieën invloed op de wijze waarop wij vergaderen? Wij praten je bij! Dit zijn de zeven papierloos vergaderen trends voor 2018! 

Hoe effectief zijn jouw vergaderingen?


Nederlanders vergaderen gemiddeld zo'n 6,5 uur per week. Dat is bijna een hele werkdag! Als je zoveel vergadert is het dus belangrijk dat die tijd effectief wordt besteed. 

Maar wat maakt een vergadering nou effectief? Is dat wanneer iedereen actief meedoet of goed is voorbereid? Of is de manier (met papier of digitaal) van grote invloed op de efficiency? 

Wij hebben een leuke infographic ontwikkeld waarin jij snel kan ontdekken of jouw vergaderingen effectief zijn of niet. Het enige dat wij van jou vragen is de laatste vergadering even voor de geest te halen en de vragen uit de infographic te beantwoorden.

7 Succesfactoren van papierloos vergaderen


Sinds de lancering van de iPad in 2010 is het gebruik van tablets in hoog tempo toegenomen, ook in zakelijke omgevingen. Een van de functies waarvoor tablets uitermate geschikt zijn is het vervangen van papier tijdens vergaderingen, oftewel Papierloos Vergaderen. Maar wat is noodzakelijk om papierloos vergaderen te laten slagen? Lees in deze blog alle 7 succesfactoren.

Recente updates

Volg ons ook op: