Doclogic Nieuws

Windesheim: een hogeschool met ambitie

[fa icon="clock-o"] 2-10-18 12:31 [fa icon="user"] Ralph Groenink [fa icon="folder-open'] JOIN, Scannen, onderwijs, Windesheim

P1030432

Windesheim is een van de grootste HBO onderwijsinstellingen van Nederland. Met ruim 22.000 studenten en 2.000 werknemers verdeeld over twee vestigingen in Zwolle en Almere. Ondanks het grote aantal studenten, is één van de ambities om voor elke student een eigen leerroute mogelijk te maken. Dit vergt op het gebied van procesinrichting en archivering veel organisatie van de afdeling DIVA. 

Voor deze case heeft Doclogic gesproken met Cynthia de Roos (afdelingsleider DIV-A), Paulien Hulst en Dominique Smit-Kramer, (beide functioneel beheerder van JOIN) zij zijn verantwoordelijk voor het digitale archief van de hogeschool.

P1030410

VAN POSTKAMER NAAR DIV-AFDELING

De afdeling Documentaire Informatie-voorziening en Archiefbeheer, afgekort DIVA, is lang geleden begonnen met het registreren van fysieke post en heeft zich in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. Alle inkomende post werd hier gesorteerd en verspreid. Paulien Hulst vertelt hierover: “Als de post om half één ’s middags verdeeld was, gingen de dames naar huis. Dat is tegenwoordig natuurlijk ondenkbaar. Wat dat betreft zijn we nu een echte DIV-afdeling geworden waarin JOIN als centraal archiefsysteem een hoofdrol speelt. Binnen het team werken we nauw met elkaar samen. Met twee personen is het team destijds klein begonnen en is het door de jaren heen uitgegroeid naar een team van zeven personen.”

Deze groei is mede ingezet doordat het College van Bestuur in 2012 besloot dat JOIN het centrale archiefsysteem werd waar alle beleidsstukken, personeelsdossiers, studentproducten etc. in opgeslagen worden. Inmiddels beheert DIVA ruim 1,5 miljoen documenten die zijn opgeslagen in 275.000 dossiers. Een hele klus.

In deze case gaan we onder andere in op hoe JOIN deze ambitie faciliteert, de toekomst van digitaal werken bij Windesheim en de samenwerking met Doclogic.

New call-to-action

Ralph Groenink

Written by Ralph Groenink

"Ik houd ervan om mensen te laten genieten van leerzame en creatieve content." Verantwoordelijk voor website, (content)marketing en leadgeneratie.

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: