Doclogic Nieuws

Waterschap Hunze & Aa’s gaat anonimiseren met oplossingen van Doclogic en DataMask

[fa icon="clock-o"] 18-2-20 11:32 [fa icon="user"] Richard Dobbe [fa icon="folder-open'] JOIN, Integraties, DataMask, Anonimiseren, Hunze & Aa's, Waterschap

Medio februari heeft Waterschap Hunze & Aa's gekozen voor de koppeling tussen JOIN en DataMask en gaat het bestanden en e-mails anonimiseren met de software van DataMask. Met deze oplossing stapt het Waterschap af van het handmatig ijverig stiften van gevoelige gegevens. 

Minimaliseren van het risico op datalekken

Ook het fysiek afplakken en/of weglakken van informatie die niet gedeeld mag worden uit emails/bestanden is na de implementatie van deze oplossing voorbij. Met DataMask minimaliseert het Waterschap het risico op datalekken door onzorgvuldig anonimiseren en wordt een tijdrovend proces significant verkort.


"Met deze oplossing zijn wij in staat om te voldoen aan wet- en regelgeving omtrent Wet Open Overheid (WOO) en ook recht doen aan AVG-regelgeving."

- Henriëtte Everts van Waterschap Hunze & Aa’s – Beleidsmedewerker informatisering


Koppeling JOIN - DataMask

De koppeling met JOIN zorgt ervoor dat eenvoudig bestanden vanuit JOIN gebruik kunnen maken van de anonimiseringssoftware van DataMask. Na afronding van het anonimiseringsproces wordt het geanonimiseerde bestand ‘teruggegeven’ aan JOIN, inclusief een ‘bewijs van oplevering’. Zodoende kan de organisatie altijd op juiste wijze verantwoording afleggen over het geanonimiseerde bestand en hoe dit tot stand is gekomen.

 

JOIN - DataMask

 

 

Logo Hunze & Aas

 

“Met deze oplossing kunnen wij op efficiënte wijze invulling geven aan het anonimiseren van bestanden. Denk hierbij aan een WOB-verzoek dat adequaat afgehandeld dient te worden binnen de gestelde termijn. We hebben het volste vertrouwen in een voorspoedige implementatie met de leveranciers Doclogic en DataMask.”

- Henriëtte Everts van Waterschap Hunze & Aa’s – Beleidsmedewerker informatisering

 

Meer informatie

Ook aan de slag met één van onze SLIMME oplossingen? Neem dan direct contact op met
Richard Dobbe of Patrick Talen via sales@doclogic.nl

 

Richard Dobbe

Written by Richard Dobbe

“Ik bepaal graag samen met u de mogelijkheden die het beste passen bij uw ambities en budget” Salesprofessional verantwoordelijk voor advisering en sales van ons volledige producten- en dienstenportfolio.

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: