Doclogic Nieuws

Sterke opmars rechtsgeldig digitaal ondertekenen

[fa icon="clock-o"] 12-2-19 18:26 [fa icon="user"] Richard Dobbe [fa icon="folder-open'] JOIN, Integraties, Digitaal ondertekenen, evidos, validsign

2018-10-17-16

Digitale informatie en de omloopsnelheid van de bijbehorende documentstromen nemen in rap tempo toe en zijn aan de orde van de dag in de transitie van papier naar digitaal werken. Goede informatievoorziening is voor vele organisaties de basis voor een passende uitvoering van de bedrijfsprocessen.

Documenten ontstaan digitaal vanuit bijvoorbeeld WORD, echter het ondertekenen ervan gebeurt vaak nog op papier, dat is natuurlijk een vreemde gang van zaken.

Om deze geprinte en ondertekende documenten opnieuw digitaal op te slaan in het Document Management of Zaaksysteem, dienen deze te worden in gescand een arbeidsintensief en onnodig tijdrovend proces.

Betrouwbaarheid in de bewijskracht

Aangezien de elektronische handtekening dezelfde juridische waarde heeft als de handgeschreven handtekening, staat een digitaal ondertekend document juridisch gelijk aan een schriftelijk ondertekend document. De elektronische handtekening moet dan wel voldoen aan de eisen die de wet hiervoor stelt.

Om aan de toenemende vraag van het rechtsgeldig digitaal ondertekenen van documenten te kunnen voldoen heeft Doclogic daarom de afgelopen jaren een tweetal strategische partnerships gesloten.

Strategische partnerships voor rechtsgeldig digitaal ondertekenen

Vanuit de samenwerking in diverse trajecten omtrent digitaal ondertekenen is er een partnership met de 2 grootste aanbieders in de Nederlandse markt ontstaan te weten Evidos (Haarlem) en ValidSign (Deventer).

Vanuit het partnership met deze 2 marktpartijen is er door Doclogic een standaard koppeling met Decos JOIN ontwikkeld die inmiddels bij diverse partijen in gebruik is namelijk:

  • Kennisnet
  • ROC Drenthe College
  • ROC Menso Alting
  • Gemeente Neder-Betuwe
  • Gemeente Goeree-Overflakkee
  • Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
  • Afvalzorg Holding
  • Waterschap Vechtstromen
  • Waterschap Hunze en Aa

Standaard koppeling met JOIN

JOIN het bekende Document – Case Management Systeem van software producent Decos Information Solutions uit Noordwijk, kan naadloos worden gekoppeld, zodat uw digitaal getekende documenten direct onder de regie van het DMS of Case Management Systeem in het juiste dossier kunnen worden opgeslagen.

Koppeling JOIN - Ondertekenen & ValidSign-01

Is uw organisatie ook op zoek naar een passende oplossing en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Richard Dobbe

Written by Richard Dobbe

“Ik bepaal graag samen met u de mogelijkheden die het beste passen bij uw ambities en budget” Salesprofessional verantwoordelijk voor advisering en sales van ons volledige producten- en dienstenportfolio.

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: