Doclogic Nieuws

Stabiel zaaksysteem en goede documentatie vervullen belangrijke rol in het primaire proces bij RSJ

[fa icon="clock-o"] 14-9-21 10:00 [fa icon="user"] Ralph Groenink [fa icon="folder-open'] Digitaal samenwerken, Document Management, Decos JOIN, e-depot, SAML2, RSJ

De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) ziet door advies en rechtspraak toe op een humane en rechtvaardige toepassing van sancties en jeugdbeschermingsmaatregelen. De RSJ heeft als wettelijke taken rechtspraak en advisering. In 2019 is de RSJ na het uitschrijven van een meervoudig onderhandse aanbesteding die gewonnen is door Doclogic gestart met de implementatie van Decos JOIN als Document – en Case Management oplossing.

Stabiel zaaksysteem en goede documentatie vervullen belangrijke rol in het primaire proces bij RSJ

In deze case praten we met Patrick ten Kate, sinds 2018 als ICT Adviseur en Projectleider verbonden aan De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. In deze rol is Patrick ook zeer betrokken geweest bij de meervoudige onderhandse aanbesteding voor de implementatie van Decos JOIN voor het onderdeel rechtspraak, dat sinds december 2020 volledig in gebruik is genomen bij de RSJ. Patrick: “Binnen de RSJ houd ik mij bezig met het op poten zetten van diverse ICT-projecten, zoals de implementatie van Decos JOIN, maar ook zaken rondom innovatie, zoals het organiseren van digitale zittingen. Daarnaast zit ik veel met de stakeholders aan de vergadertafel. 

HET PROCES: VAN KLACHT TOT UITSPRAAK

De RSJ is het hoogste beroepsorgaan voor justitiabelen. Dat wil zeggen dat de RSJ door advies en rechtspraak toeziet op een humane en rechtvaardige toepassing van sancties en jeugdbeschermingsmaatregelen.

Patrick ten Kate legt het proces van de RSJ als volgt uit: “Stel een justitiabele wil niet naar de inrichtingstandarts, vanwege een eerdere ervaring en wil om die reden naar de tandarts in een dorp in de buurt van de inrichting. Indien de directeur dit verzoek vervolgens niet honoreert, omdat hij bijvoorbeeld het geschil met de tandarts niet (volledig) erkent, dan kan de justitiabele een klacht indienen bij de beklagcommissie van de inrichting. Deze beoordeeld de klacht en doet uitspraak. Vanaf dat moment wordt het dossier overgedragen naar de RSJ en dan pakt onze raad, bestaande uit een aantal raadsleden en een secretaris, dit dossier op. Wanneer het om een medische zaak gaat, zoals in dit voorbeeld, dan wordt er vaak ook een arts of tandarts aan de zaak toegevoegd. In gezamenlijk overleg wordt er dan bepaald of de zaak al dan niet ontvankelijk is. Wanneer dit meteen duidelijk is wordt de zaak schriftelijk afgedaan en hebben de secretaressen en secretarissen onderling per mail afstemming en volgt de uitspraak.”

Patrick ten Kate - RSJ

DECOS JOIN: EEN OPLOSSING IN HET PRIMAIRE PROCES

Binnen het RSJ wordt JOIN gebruikt als oplossing om het primaire proces te ondersteunen. In de volledige klantcase lees je hoe RSJ in hun zoektocht bij Doclogic zijn uitgekomen en hun ervaring van de overgang van het oude zaaksysteem naar Decos JOIN. In de klantcase wordt tevens ingegaan op het werken met JOIN in de Microsoft Azure Cloud, de essentie van goede documentatie en hoe Patrick er voor heeft gezorgd dat de interne gebruikers volledig achter het project staan.

[10-09-2021]_Klantcase_RSJ_voorkant

Meer over decos JOIN bij RSJ?

Lees het volledige verhaal van Patrick ten Kate in de klantcase van Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

DOWNLOAD DE KLANTCASE

Ralph Groenink

Written by Ralph Groenink

"Ik houd ervan om mensen te laten genieten van leerzame en creatieve content." Verantwoordelijk voor website, (content)marketing en leadgeneratie.

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: