Doclogic Nieuws

JOIN als  collectief bedrijfsgeheugen voor de bestuurlijke ondersteuning van 63 scholen

[fa icon="clock-o"] 2-6-22 12:12 [fa icon="user"] Ralph Groenink

Ons Middelbaar Onderwijs, opgericht in 1916, is een vereniging van scholen voor Voortgezet Onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kennen een grote verscheidenheid, die de bron vormt voor kennisdeling en daarmee voor het versterken van de professionaliteit van onze docenten. Het onderwijsbureau, gevestigd in Tilburg, ondersteunt de 34 scholen(groepen) en de Raad van Bestuur vanuit de domeinen: Administratie, Automatisering, Financiën, Personeel, Communicatie, Juridische zaken en Huisvesting.

DE KRACHT VAN VERENIGING

Het bureau gelooft in de kracht van de vereniging. Die kracht blijkt uit de mogelijkheden voor kennisdeling, innovatie, persoonlijke, professionele ontwikkeling en het benutten van schaalvoordelen. OMO-scholen geven, vanuit de verenigingskaders, ieder op hun eigen wijze invulling aan goed onderwijs voor de leerlingen. 

Leerlingen achter laptop 2

JOIN: HET COLLECTIEVE BEDRIJFSGEHEUGEN EN EEN PRIMAIR SYSTEEM

JOIN is het centrale archief voor diverse processen binnen het OMO-bureau. Hanneke van de Schoot, medewerker DIV binnen het OMO-bureau vertelt hierover: “JOIN is vaak de start van alle werkzaamheden die wij binnen het bestuursbureau doen. In JOIN leggen we de bestuurlijke besluitvorming vast, net als subsidieaanvragen, projectdocumentatie met betrekking tot huisvesting, maar ook juridische zaken, inkopen, contracten, vergaderingen en beleidsnotities. Gemiddeld hebben we zo’n 15 tot 20 nieuwe registraties per dag.”

Naast het centrale archief fungeert JOIN ook als startpunt voor beleidsmedewerkers en medewerkers van andere afdelingen. Alle (post)stukken worden hier vastgelegd en vervolgens wordt de doorvertaling gemaakt naar de verschillende scholen. “Dus als we de stekker uit JOIN trekken dan hebben we niks meer. Wij bewaren ook niets meer fysiek, dus je kunt wel inschatten hoe belangrijk JOIN als voor ons is. Als medewerkers niet in JOIN kunnen dan merken we dat gelijk, want het is voor ons een primaire applicatie” aldus Chris Raaijmakers, Coördinator van het Team DIV.

Lees hier het volledige verhaal 

Lees hier de volledige klantcase van Ons Middelbaar Onderwijs

Verder lezen

Ralph Groenink

Written by Ralph Groenink

"Ik houd ervan om mensen te laten genieten van leerzame en creatieve content." Verantwoordelijk voor website, (content)marketing en leadgeneratie.

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: