Doclogic Nieuws

Gemeente staphorst kiest voor slimme oplossingen

[fa icon="clock-o"] 12-11-19 9:27 [fa icon="user"] Patrick Talen [fa icon="folder-open'] Digitaal ondertekenen, validsign, Steekproevenmodule, Gemeente Staphorst, DataMask

Recentelijk heeft de gemeente Staphorst gekozen voor een aantal slimme JOIN-oplossingen van Doclogic, namelijk de steekproefmodule, koppeling voor digitaal ondertekenen met ValidSign en een koppeling met de tool DataMask voor het digitaal anonimiseren van privacygevoelige gegevens.

De gemeente Staphorst zet de volgende stap in digitale dienstverlening.

In 2019 heeft Doclogic de oplossing ‘Steekproefmodule’ ontwikkelt, zodat organisaties steekproefgewijs kunnen controleren of de JOIN-registraties aan de intern gestelde kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast voldoet deze methodiek ook aan wet- en regelgeving (Archiefregeling artikel 16) om het archief op orde te hebben én houden.

Doclogic Steekproevenmodule

Weergave van de JOIN Steekproefmodule

 

Digitaal ondertekenen met validsign

Verder gaat de gemeente Staphorst bij diverse processen voor digitale ondertekening met ValidSign. De ‘natte handtekening’ zal meer en meer worden uitgefaseerd. Voordeel voor de gemeente en haar burgers en andere stakeholders: het traject zal veel efficiënter verlopen. Besluitvorming zal hierdoor sneller zijn afgerond.

 

Koppeling JOIN - ValidSign

Weergave van de koppeling JOIN - ValidSign

Lees ook: Hogeschool Windesheim: Kwaliteitsverbetering van het wettelijk archief door de steekproefmodule

Anonimiseren van privacygevoelige informatie met DataMask

Tenslotte heeft de gemeente Staphorst de verplichting om informatie te publiceren, maar dient daar ook zorgvuldig mee om te gaan. Privacygevoelige informatie dient op adequate wijze te worden geanonimiseerd, zodat er ook daadwerkelijk sprake is van geanonimiseerde informatie. In nauwe samenwerking met DataMask en Doclogic hebben we hiervoor gezamenlijk de wensen- en eisen opgesteld, waarmee we dit op eenvoudige, hoogwaardige en snelle wijze kunnen realiseren.

 

JOIN - DataMask

Weergave van de koppeling JOIN - DataMask

 

Albert-Jan Kooijman

 

“Met deze oplossingen voldoen wij aan wet- en regelgeving ten aanzien van controle van ons archief, versnellen wij het ondertekenproces door dit volledig digitaal te laten verlopen én kunnen wij eenvoudig en efficiënt informatie op hoogwaardige wijze en AVG-proof anonimiseren. Met Doclogic hebben wij hierin een partner die ons optimaal ondersteunt.”

- Albert-Jan Kooijman, Informatiemanager | Gemeente Staphorst 

 

Wil jij ook aan de slag met één van onze slimme oplossingen? 

Is jouw organisatie ook toe aan een volgende stap in de digitale dienstverlening? Neem dan direct contact op met Richard Dobbe of Patrick Talen via sales@doclogic.nl. 

Patrick Talen

Written by Patrick Talen

"Samen met u kijk ik op realistische en eerlijke wijze naar uw ambities in digitaal samenwerken met daarbij een gezonde dosis humor. Ik sta voor het gezamenlijk resultaat, dus graag tot binnenkort"

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Inschrijven

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: