Doclogic Nieuws

Gemeente Neder-Betuwe: Digitaal Ondertekenen is de basis voor efficiency in de bedrijfsprocessen

[fa icon="clock-o"] 27-11-19 14:00 [fa icon="user"] Ralph Groenink [fa icon="folder-open'] Digitaal ondertekenen, validsign

De Gemeente Neder-Betuwe werkt al sinds 2006 met Zaaksysteem Decos JOIN, waarin dossiers digitaal kunnen worden opgeslagen. Door de processen zo maximaal mogelijk te automatiseren is het volgens Roel Schroot veel beter mogelijk geworden om de grote stroom aan informatie, ook voor een kleinere gemeente goed te organiseren.

Schroot: “Ik kijk zowel vanuit de eindgebruiker, als ook vanuit het proces. De uitdaging die ik hierbij vind is deze 2 werelden bij elkaar te brengen om het beheersbaar voor ICT te houden en de gebruiker enthousiast te maken via gebruikersgemak.

Klantcase Neder-Betuwe Digitaal Ondertekenen is de basis voor efficiency in de bedrijfsprocessen

Het prachtige gemeentehuis van Gemeente Neder-Betuwe in Opheusden.

Roel Schroot is sinds 2015 Functioneel en Technisch Applicatiebeheerder bij de gemeente Neder-Betuwe en wordt op frequente basis gedetacheerd bij omliggende gemeenten voor verschillende digitalisering trajecten rondom Decos JOIN. “Ik ben graag betrokken bij diverse technologische ontwikkelingen die een bijdrage kunnen leveren aan digitalisering van de gemeentelijke werkprocessen”.

Sinds begin 2019 maakt de Gemeente Neder-Betuwe gebruik van de digitale handtekening van ValidSign. De aanleiding hiervoor was dat uit het jaarplan van bedrijfsvoering van de gemeente is afgesproken dat zij in 2019 onder andere brieven digitaal gaan ondertekenen. De inrichting, dat een goede samenwerking is geweest tussen de gemeente en Doclogic, is inmiddels na een lange testfase afgerond. De verwachting is dat ze begin 2020 volledig live gaan. 

In de klantcase 'Digitaal ondertekenen: De basis voor efficiency in de bedrijfsprocessen' gaat Roel Schroot verder in op het traject dat zij hebben doorlopen, de stevige impact die de implementatie op de ambtelijke organisatie heeft gehad en de prettige samenwerking met Doclogic.

DOWNLOAD NU!

Ralph Groenink

Written by Ralph Groenink

"Ik houd ervan om mensen te laten genieten van leerzame en creatieve content." Verantwoordelijk voor website, (content)marketing en leadgeneratie.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Inschrijven

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: