Doclogic Nieuws

Digitaal ondertekenen in het onderwijs heeft de toekomst

[fa icon="clock-o"] 19-5-20 9:08 [fa icon="user"] Richard Dobbe [fa icon="folder-open'] Digitaal samenwerken, Integraties, onderwijs, document productiviteit, Digitaal ondertekenen, digitaliseren, Decos JOIN, evidos

Digitalisering maakt stevige efficiencyslagen in de administratieve processen van onderwijsinstellingen mogelijk, maar vraagt tegelijkertijd om specifieke aandacht voor wet- en regelgeving, beveiliging en privacy.

Steeds meer onderwijsorganisaties digitaliseren hun primaire processen. Je kunt hierbij denken aan stageovereenkomsten, beroepspraktijkvorming overeenkomsten, onderwijsovereenkomsten, contracten en andere belangrijke documenten waar rechtszekerheid van belang is, gaan steeds vaker digitaal. Vanuit de overheid worden aan scholen dan ook continue meer wettelijke eisen gesteld op het gebeid van transparantie en eenduidige informatie.

Evidos, leverancier van de digitaal ondertekenen-oplossing Ondertekenen.nl heeft na een gewonnen Europese Aanbesteding uitgeschreven door SURF Market eind 2015 een Proof of Concept opgeleverd voor een digitaal te ondertekenen onderwijsovereenkomst en praktijkovereenkomst. Dit in een succesvolle samenwerking met diverse onderwijsinstellingen én organisaties als de MBO Raad, het ministerie van OCW, de Inspectie van het Onderwijs. 

Partnership Doclogic en Evidos

Doclogic is in 2015 met Evidos een partnership aangegaan voor het passend faciliteren van de Digitale Handtekening van Evidos binnen Document – en Case Management Systeem Decos JOIN. Dankzij de koppeling tussen Ondertekenen.nl en Decos JOIN, kunnen alle documenten direct vanuit Decos JOIN digitaal ondertekend worden. Inmiddels werken de onderwijsinstellingen Kennisnet, Drenthe College en ROC Menso Alting met deze koppeling.

E-paper: Digitaal ondertekenen in het onderwijs

In samenwerking met Doclogic heeft Evidos een E-paper opgesteld met alle belangrijke informatie die je als onderwijsinstelling dient te weten rondom digitaal ondertekenen.

In dit E-paper lees je onder andere:

  • Wat de toekomst is van digitaal ondertekenen in het onderwijs;
  • Welke juridische bewijskracht een digitale ondertekening heeft;
  • De toepassingen voor het MBO en HBO;
  • De werking van Ondertekenen.nl in Decos JOIN.

Meer weten over digitaal ondertekenen in het onderwijs? Download dan snel het e-paper hieronder!

Voorkant - Digitaal ondertekenen in het onderwijs (2)

DOWNLOAD E-paper:

digitaal ondertekenen in het onderwijs

In dit e-paper vind je belangrijke informatie die je als onderwijsinstelling dient te weten rondom digitaal ondertekenen.

DOWNLOAD NU!

Richard Dobbe

Written by Richard Dobbe

“Ik bepaal graag samen met u de mogelijkheden die het beste passen bij uw ambities en budget” Salesprofessional verantwoordelijk voor advisering en sales van ons volledige producten- en dienstenportfolio.

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: