Doclogic Nieuws

Bureau Architectenregister: JOIN als solide fundering voor het toekennen van de beschermde titel van architect

[fa icon="clock-o"] 12-1-22 9:41 [fa icon="user"] Ralph Groenink [fa icon="folder-open'] Decos, Decos JOIN, digitaal werken, KleinLef, ZBO, Bureau Architectenregister

Bureau Architectenregister is in 1988 ontstaan en beheert het bij wet ingestelde Architectenregister. De Wet op de architectentitel zorgt ervoor dat iemand in Nederland alleen de titel stedenbouwkundige, interieurarchitect, tuin- en landschapsarchitect of architect mag voeren als hij of zij is ingeschreven in het Architectenregister.

DSC_0007-klein

Bureau Architectenregister kent de titel stedenbouwkundige, tuin- en landschapsarchitect, interieurarchitect of architect toe als de inschrijfverzoeker over de juiste opleiding en beroepservaring beschikt. Iemand die ten onrechte de titel voert kan door Bureau Architectenregister gesommeerd worden daarmee te stoppen. Dat doet Bureau Architectenregister uit zichzelf of op basis van een (anonieme) melding. 

Daarnaast is het bureau voor Nederland de ‘Bevoegde autoriteit’ binnen de Europese Unie en geeft het in dit kader informatie aan buitenlanders over de mogelijke routes naar inschrijving in het Nederlandse Architectenregister en verstrekt het attesten aan ingeschrevenen die over de grens willen gaan werken. 

Inmiddels staan er ca. 14.000 architecten, stedenbouwkundigen, interieurarchitecten en tuin- en landschapsarchitecten van over de hele wereld ingeschreven in het register. Jaarlijks zijn er ongeveer 350 personen die, al dan niet na een beroepservaringperiode, ingeschreven worden in het register.

IMPLEMENTATIE DOCLOGIC NA GEWONNEN AANBESTEDING

In de afgelopen jaren heeft Bureau Architectenregister hard gewerkt aan de innovatie van de digitale voorzieningen voor aanvragers, ingeschrevenen en eigen medewerkers. In dit vernieuwingstraject is JOIN gekozen als applicatie ter ondersteuning van het primaire proces voor zowel aanvragers en ingeschreven. JOIN regelt daarbij voor de stakeholders in het proces de veiligheid als ook de integriteit van de dataopslag.

In 2019 is Bureau Architectenregister, na het uitschrijven van een meervoudige onderhandse aanbesteding die gewonnen is door Doclogic, gestart met de implementatie van Decos JOIN. De implementatie betrof de oplevering van het door Doclogic ontwikkelde JOIN Portaal, de formulierenoplossing MoreApp, als ook de koppeling met Account View. In deze klantcase spreken we met Senior beleidsmedewerker Simone Artz die nauw betrokken is geweest bij het implementatietraject van JOIN en met Deborah Thompson, die als extern projectleider door het Architectenregister is ingehuurd om het bureau te voorzien van advies op het gebied van innovatie en strategie.

Lees hier het volledige verhaal 

Lees hier de volledige klantcase van Bureau Architectenregister

Verder lezen

Ralph Groenink

Written by Ralph Groenink

"Ik houd ervan om mensen te laten genieten van leerzame en creatieve content." Verantwoordelijk voor website, (content)marketing en leadgeneratie.

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: