Doclogic Blog

Uitfasering Internet Explorer 11, wat is de impact op JOIN gebruikers?

[fa icon="clock-o"] 6-apr-2020 8:30:00 [fa icon="user"] Richard Dobbe [fa icon="folder-open'] JOIN, ADFS, Microsoft AZURE Cloud, Browser, Internet Explorer 11

Microsoft in 2015 aangekondigd dat Internet Explorer 11 de laatste versie zal zijn en heeft toentertijd de Edge-browser als opvolger gelanceerd. Inmiddels heeft Microsoft besloten om per 1 juli 2020 Internet Explorer 11 (IE11) niet meer te ondersteunen, behalve voor belangrijke beveiligingsupdates.

Impact JOIN

Decos Information Solutions volgt met JOIN-oplossingen altijd de nieuwste ontwikkelingen. Daarom is besloten om eveneens per 1 juli 2020 geen ondersteuning van JOIN-oplossingen te bieden via de browser IE11. De reden hiervoor is dat JOIN mogelijk niet meer optimaal functioneert binnen IE11.

Ondersteunende browsers:

001-chrome 002-firefox 004-safari 005-opera 003-edge  

In IE11 kan u gebruik maken van Single Sign On (SSO). SSO betekent dat u als JOIN-gebruiker, indien u aangemeld bent in uw (bedrijfs-)netwerk, eveneens met een enkele klik toegang hebt JOIN. Met de uitfasering van IE11 komt deze functionaliteit te vervallen.

Impact voor uw organisatie

Natuurlijk vraagt u zich dan af: “Hoe nu verder?” en “Wat betekent dit voor mijn gebruikers in de organisatie?”.

U wilt natuurlijk uw gebruikers optimaal en goed beveiligd toegang bieden tot JOIN. Decos heeft hierop ingespeeld door het ontwikkelen van de zgn. ADFS-integratie. Met deze oplossing is het mogelijk om op een volledig betrouwbare en gebruiksvriendelijke wijze te kunnen inloggen en waarbij SSO alsnog mogelijk is!

Zodoende kunt u al uw collega’s – browseronafhankelijk – toegang bieden tot JOIN op de vertrouwde wijze zoals zij dat ook gewend zijn in IE11. Voor deze ADFS-integratie maakt het niet uit of JOIN dan in uw eigen netwerk is opgenomen (on premise) of in de Cloud is gepositioneerd.

De belangrijkste voordelen van ADFS-integratie op een rijtje:

  • SSO voor Decos JOIN beschikbaar in alle browsers;
  • Gebruiksvriendelijk èn betrouwbaar inloggen;
  • Snel geïmplementeerd, zodat u uw JOIN gebruikers optimaal blijft ondersteunen

Goed om te weten is dat als u JOIN in de Decos Private Cloud heeft staan ADFS-integratie integraal onderdeel is van de Cloud.

Als u geïnteresseerd bent in de Cloud, leest u dan het volgende artikel op onze website Veilig in de Cloud op Nederlandse bodem

Implementatie van ADFS-integratie

Doclogic heeft ruime ervaring met de implementatie van deze oplossing. De ADFS-integratie is al operationeel bij zeer verschillende organisaties, zoals Hogescholen, Waterschappen, Gemeenten, Zorginstellingen en zakelijke dienstverleners.

Meer weten over ADFS?

Wil jij weten hoe je ADFS voor JOIN kan inzetten voor jouw organisatie? 
Neem dan contact op met Richard Dobbe of Patrick Talen

Direct-Contact

Richard Dobbe

Written by Richard Dobbe

“Ik bepaal graag samen met u de mogelijkheden die het beste passen bij uw ambities en budget” Salesprofessional verantwoordelijk voor advisering en sales van ons volledige producten- en dienstenportfolio.

Recente updates

Volg ons ook op: