Doclogic Blog

Digitaal ondertekenen? Doen!

[fa icon="clock-o"] 8-dec-2020 10:13:48 [fa icon="user"] Richard Dobbe

Dit Covid-jaar heeft onze samenleving zonder meer geraakt, allereerst in onze gezondheid. Die van jezelf maar ook van familie en vrienden. Echter ook in de werksfeer is veel meer dan eerdere jaren digitaal SAMEN gewerkt. Bij Doclogic deden en doen we dat al, maar ook voor mij persoonlijk is dit jaar veel ‘op afstand gegaan’.

Dit jaar stond voor mij privé in het teken van huizenjacht. Dat doet u, maar ik ook, door uren rond te speuren op de bekende websites. Als je dan uiteindelijk je woning hebt gekocht (of verkocht) begint de (digitale) papierwinkel. Recentelijk heb ik dus mijn eigen woning kunnen verkopen en een andere woning aangekocht. Maar bij de afwikkeling van deze koopprocessen is ook onderscheid te maken tussen digitaal en fysiek.

Bij de verkoop van onze huidige woning is fysiek de koopakte ondertekend. Een feestelijk en bijzonder moment, waarbij je dan even stil staat wat je achter je gaat laten. Voor mij een memorabel moment! Voor het ondertekenen door beide partijen zat bijna 4  dagen.

De ondertekening van de aankoop van onze volgende woning verliep veel sneller, dit was binnen een dag geregeld!

Dit biedt snel zekerheid voor de verkoper, maar zeker ook voor mij als koper. In mijn situatie werd gebruik gemaakt van de oplossing van Ondertekenen.nl. Eenvoudig werd mijn identiteit gecontroleerd via iDin (= identificeren via je bank), waarna ik vervolgens digitaal kon tekenen.

Verkocht Woning

Koppeling JOIN en digitaal ondertekenen

Bij Doclogic hebben we een koppeling gerealiseerd om digitaal te ondertekenen in JOIN mogelijk te maken. Deze koppeling hebben we inmiddels gerealiseerd met twee van onze businesspartners, namelijk Ondertekenen.nl en ValidSign. De oplossing is operationeel bij gemeenten, waterschappen maar ook zakelijke dienstverleners!

Ondertekenen proces

De koppeling zorgt ervoor dat je vanuit JOIN de ondertekenservice van Ondertekenen.nl of ValidSign aanroept, waarna het ondertekenproces snel is afgewikkeld! Handig bij het vaststellen van documenten die ter besluitvorming dienen te worden getekend, zoals een offerte of de vaststellen van een RvC-besluit. De ondertekenaars kunnen 24/7 digitaal tekenen. Daarna wordt het getekende stuk in JOIN opgeslagen inclusief het ‘bewijs van ondertekening’. Zodoende heb je organisatie zicht op de status van je stuk en heb je in notime het gehele proces afgerond. Wie wil dat nou niet?

De voordelen nog op een rijtje:

  • Snel en rechtsgeldig
  • Naadloze integratie tussen JOIN en ondertekenservice
  • Milieuvriendelijk

Overtuigd van het nut van digitaal ondertekenen of toch nog vragen? Neem gerust contact met mijn collega Richard of mij op.

Richard Dobbe

Written by Richard Dobbe

“Ik bepaal graag samen met u de mogelijkheden die het beste passen bij uw ambities en budget” Salesprofessional verantwoordelijk voor advisering en sales van ons volledige producten- en dienstenportfolio.

Recente updates

Volg ons ook op: