Doclogic Blog

Automatisch en Veilig inloggen in de JOIN cloud met ADFS

[fa icon="clock-o"] 7-mei-2019 11:43:27 [fa icon="user"] Richard Dobbe [fa icon="folder-open'] single sign-on, digitaal werken, Office 365, Decos Cloud, ADFS, SSO

Al enige tijd is het binnen Decos JOIN (6.0.13) mogelijk om gebruik te maken van het Microsoft protocol ADFS. Met ADFS kan men veilig en snel met één inlogaccount inloggen in alle applicaties binnen het bedrijfsnetwerk, maar ook in de Cloud. Dus van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Automatisch en veilig in Decos JOIN.

Niet al onze Decos klanten zijn op de hoogte van de beschikbaarheid van deze uiterst handige technologie. Daarom een korte toelichting.

privacy en veilig werken

Hoe veilig is het om met één inlogaccount te werken en hoe bescherm je als organisatie de toegang tot informatie in de Cloud? Door de veranderende wetgeving op het gebied van privacy (AVG/GDPR) wordt dit steeds belangrijker.

Het principe van het inloggen met één account en daarmee toegang hebben tot diverse applicaties in het bedrijfsnetwerk bestaat al enige jaren en wordt ‘Single Sign On” (SSO) genoemd.

Echter, hoe zit het met bedrijfsapplicaties die in de Cloud draaien, zoals Office 365 en hoe bescherm je als organisatie de veilige toegang tot informatie in deze Cloud? Het gaat dan om de integratie van het bedrijfsnetwerk en het koppelen van de Cloud.  Om gebruikers dezelfde “één inlogaccount ervaring” te bieden, is het ADFS protocol in het leven geroepen.

>> LEES OOK: Vier redenen waarom je een Single Sign-On moet oplossing gebruiken

Technologie gebaseerd op active directory

ADFS is de afkorting voor Active Directory Federation Services. ADFS is een door Microsoft ontwikkelde softwarecomponent, die gebruik maakt van de Active Directory (AD). Binnen organisaties wordt de Active Directory gebruikt om centraal gegevens van gebruikers, zoals functie, mailadres, kamernummer en rechtstreekse telefoonnummers, te beheren. 

Decos ADFS Module

wat houdt de JOIN module adfs nou precies in?

Decos JOIN maakt ook gebruik van een database/AD voor authenticatie, zodat een organisatie slechts op één plek haar gebruikers hoeft te registreren. Met andere woorden, gebruikers moeten met hun bestaande inlognaam en wachtwoord zowel binnen als buiten het eigen netwerk kunnen inloggen op een Microsoft Office 365 Cloud omgeving. 

SSO-ADFS-JOIN-Cloud

Van binnen naar buiten: Draait JOIN in de Cloud, maar is het gebruikersbeheer binnen het eigen bedrijfsnetwerk georganiseerd? Dan kan er met ADFS automatisch worden ingelogd in JOIN, zodat maximale veiligheid is gewaarborgd.

Kortom een VEILIG IDENTIFICATIEMIDDEL

ADFS maakt het mogelijk om binnen de organisatie op een volledig betrouwbare en gebruiksvriendelijke wijze te kunnen inloggen (authenticatie) in applicaties die in de Cloud, dus “buiten” draaien. Tevens stelt het gebruikers die bijvoorbeeld thuiswerken, in staat om veilig in te loggen in applicaties in het bedrijfsnetwerk, die dus “binnen” draaien. In beide situaties wordt SSO (Single Sign On) ondersteund. Zodat een gebruiker zich niet bij iedere applicatie, of iedere sessie opnieuw dient aan te melden.

Extra voordelen Decos JOIN ADFS MODULE

  • Single Sign On voor Decos JOIN met Google Chrome mogelijk
  • Single Sign On voor Decos JOIN met Mozilla mogelijk
  • Single Sign On voor Decos JOIN met Safari mogelijk
  • ADFS kan gecombineerd worden met Microsoft Azure AD
    (voor organisaties die de Active Directory ook in de Cloud draaien)

Overzicht van de geschikte browsers die ADFS in combinatie met JOIN ondersteunen:

001-chrome 004-safari 003-edge 002-firefox 005-opera

 

 

 

Meer weten over ADFS?

Wil jij weten hoe je ADFS voor JOIN kan inzetten voor jouw organisatie? 
Neem dan contact op met Richard Dobbe of Patrick Talen

Direct-Contact

Richard Dobbe

Written by Richard Dobbe

“Ik bepaal graag samen met u de mogelijkheden die het beste passen bij uw ambities en budget” Salesprofessional verantwoordelijk voor advisering en sales van ons volledige producten- en dienstenportfolio.

Recente updates

Volg ons ook op: