Doclogic Nieuws

OV-Bureau Groningen Drenthe: 'Gedreven op weg' met digitaal werken

[fa icon="clock-o"] 1-5-18 10:48 [fa icon="user"] Ralph Groenink [fa icon="folder-open'] Digitaal samenwerken, JOIN, OurMeeting, iWRITER, Decos JOIN, Case Management, digitaal werken

Het OV-bureau Groningen Drenthe ontwikkelt, organiseert en beheert sinds 2005 het openbaar vervoer per bus in de provincies Groningen en Drenthe. Het OV-bureau is een samenwerkingsverband van deze twee provincies en de gemeente Groningen. De vijfentwintig medewerkers hebben als doel om steden en platteland in de twee provincies bereikbaar te houden door openbaar vervoer per bus, en een goed alternatief te bieden voor autogebruik.

Voorvechters voor digitalisering

Stephan Metz en Rick Meinen maken deel uit van het cluster DIA (Data Informatie en Analyse). Zij beheren de databronnen die met busvervoer te maken hebben. Denk daarbij aan reizigerstellingen, dienstregelingsinformatie en klanttevredenheidsonderzoeken met als doel het optimaliseren van het OV-product. Deze functie combineren zij met functioneel applicatiebeheer van de interne systemen, waaronder JOIN, iWriter en Our Meeting. In die rol zijn zij de voorvechters voor digitalisering binnen OV-bureau.

P1020935

De rol van JOIN en andere systemen

Binnen OV-bureau is JOIN het systeem voor het dynamisch archiveren van verschillende soorten bedrijf-kritische documenten. Alles wordt in JOIN opgeslagen. Daarnaast zijn andere applicaties zoals OurMeeting en iWriter gekoppeld aan JOIN voor een optimale digitale samenwerking.

In deze klantcase gaan Stephan en Rick niet alleen in op de centrale rol van JOIN binnen OV-bureau, ze geven ook aan hoe zij stap voor stap de mensen binnen de organisatie hebben meegekregen in het digitaliseringsproject. Daarnaast geven ze hun kijk op de toekomst van digitaal werken binnen OV-bureau en welke systemen en applicaties daar een rol in gaan spelen.

P1020933

Samenwerking met Doclogic

Al zeven jaar werken OV-bureau Groningen Drenthe en Doclogic samen. Een succesvolle samenwerking die gekenmerkt wordt door professionaliteit, korte lijnen en een goede wisselwerking.  Meer over de samenwerking weten? Download dan de volledige klantcase hieronder.

New call-to-action

Ralph Groenink

Written by Ralph Groenink

"Ik houd ervan om mensen te laten genieten van leerzame en creatieve content." Verantwoordelijk voor website, (content)marketing en leadgeneratie.

Lists by Topic

see all

Updates per categorie

Bekijk meer

Recente updates

Volg ons ook op: