Doclogic Blog

Document Management Trends 2018

34 jaar na de Apple Mcintosh, 24 jaar na de introductie van GSM en 14 jaar na het eerste mobiele internet in Nederland. En inmiddels zijn we gewend om overal snel internet te hebben voor een vast bedrag per maand.

Nieuwe technologieën volgen elkaar in hoog tempo op, dit merken we in ons dagelijks leven, zowel zakelijk als privé. Door de ontwikkeling van apps zijn we gewend om voor ieder probleem, direct een (digitale) oplossing te hebben. Mede hierdoor nemen ook de ontwikkelingen van Document Management Systemen snel toe.

Welke ontwikkelingen kun je in 2018 verwachten? Wij praten je bij! Dit zijn de negen Document Management trends 2018.  

Wat houdt SAAS eigenlijk in?

Door de snelle digitale ontwikkelingen verandert de wereld om ons heen in een rap tempo. In deze dynamische omgeving bevindt ook de informatiehuishouding van jouw organisatie op een duidelijk omslagpunt: van traditioneel de medewerkers vanuit de eigen ICT omgeving faciliteren met diensten en applicaties, naar het mogelijk uitbesteden of outsourcen aan een specialistische partij via de “Cloud”. Cloud computing is het via internet, beschikbaar stellen van hardware en software oplossingen, vergelijkbaar met elektriciteit via het lichtnet.

NK: Een flexibele organisatie door de focus op de kernactiviteiten

Door de diverse bezuinigingen in zowel de totale zorgsector als ook binnen Novadic-Kentron, de Brabantse instelling voor verslavingszorg, diende er een rationalisatieslag gemaakt te worden van de in huis aanwezige software-oplossingen. Met beperktere middelen en mankracht toch dezelfde servicegraad bieden aan de medewerkers. Dit was de opdracht en tevens de uitdaging.

Recente updates

Volg ons ook op: